PlantBased Food for a Sustainable Future                                      Pieter-Jan Lint

Intuitive Cooking

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Chocomousse - Intuitive Cooking

recept door Pieter-Jan Lint


Boodschappenlijstje


2 rijpe avocado’s

120 gr hazelnootpasta (pure hazelnuten)

240 ml hazelnootmelk

55 gr cacaopoeder

130 gr esdoornsiroop (of eventueel agavesiroop)

1 snuifje zout

3 volle EL kokosolie (Koudgeperst


How to make it ?


Halveer de avocado’s en haal het vruchtvlees eruit.

Mix het vruchtvlees samen met alle andere ingrediënten in een blender tot een mooie gladde massa.

Mocht je geen krachtige blender hebben, kan dit gerust in een keukenrobot of met een staafmixer.

Giet onmiddellijk in potjes of in een spuitzak om later verder te verwerken en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.


Als je de hazelnootmelk zelf wil maken kan je 200 gr hazelnoten weken, best de avond voorheen.

Je zet de hazelnoten net onder met water en plaatst deze in de koelkast.

Doe het weekwater weg en spoel de noten grondig, plaats in een krachtige blender en voeg 600 ml water toe.

Mix goed door op de hoogste stand en giet door een zeer fijne zeef of notenzak.


Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar bij de betere natuurwinkel, Smakelijk !


UA-75812878-1