PlantBased Food for a Sustainable Future                                      Pieter-Jan Lint

Intuitive Cooking

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Klik hier om de tekst te bewerken

Who we are ?

Chef Pieter-Jan wil zo veel mogelijk mensen warm maken met  een verfrissende kijk op de plantaardige keuken & hen bovenal laten ervaren & proeven. Hij volgde naast zijn koksopleidingen in België en werkervaring in diverse gastronomische restaurants, een traject als voedingsconsulent en studeerde aan het befaamde Matthew Kenney Culinairy Institute (US). Hij werkte ondermeer mee aan projecten als Mijn Pop-up restaurant (Paleo Concept), kookboeken rond gezonde voeding (Superfoods - Lannoo & detox sappen en smoothies), artikels (Libelle lekker - Change Magazine - Sjiek Magazine) en deelt zijn kennis door middel van workshops, demo’s en dinners.


„ De plantaardige keuken is voor mij ‚de’ keuken van de toekomst. Dit is het moment om

samen te kiezen voor een duurzame toekomst. Niet alleen voor onszelf als persoon of enkel 

onze gezondheid maar ook voor de bodem, de boeren, de samenleving,  en voor alles wat 

leeft op deze fantastische planeet ! ”


"Mijn naam is Pieter-Jan Lint, al sinds jongs af aan werd ik geboeid door de natuur en door lekker eten.

Als student begon ik men carrière aan de afwas van een feestzaal, daar werd ik voor het eerst geprikkeld door nieuwe smaken en geuren.  Mijn ogen gingen open voor de wondere wereld van de gastronomische keuken. Na veel proeven en experimenteren kon ik telkens een trede hoger klimmen op de ladder.

Meer en meer merkte ik dat mijn fascinatie voor smaken en gerechten de overhand nam

en rond men 20ste koos ik dan ook resoluut voor een carrière als chef. "


"Na enkele jaren ervaring op te doen als chef werd ik steeds opnieuw geraakt door nieuwe technieken,

producten & presentatie. Ik begon ook meer op zoek te gaan naar de diepere waarden in voeding; 

Wat is gezondheid?

Welke producten dienen het lichaam & welke heeft het niet nodig?

En hoe kook je gastronomisch met alternatieve producten, superfoods, suikervrij ...

Deze vragen resulteerden in een het volgende opleiding voedingsconsulent, natuurvoeding, Raw-Food & het oprichten van Intuitive Cooking. 

Inmiddels heb ik zelf een hele weg afgelegd van het klassieke gastronomische tot de creatieve, hedendaagse plantaardige keuken die ik momenteel breng. Het blijven her-ontdekken van onze natuur en die vertalen naar gerechten blijven voor mij onuitputtelijke inspiratiebronnen.

Elke keer ik met voeding aan de slag ga ben ik dankbaar dat ik dit keer op keer opnieuw mag ervaren."


Of zoals Hippocrates het verwoordde: 

                                                         "Let Thy Food be Thy Medicine

                                                           & Let Thy Medicine be thy food"

Klik hier om de tekst te bewerken

UA-75812878-1